Mogaplan, Smedjebacken
9 maj 2017
19:00

Referat: Smedjebackens FK - Bullermyrens IK

Seriepremiär borta mot Smedjebacken på en helt okej gräsplan på Mogaplan. Återbud från vår målvakt Hosein innebar lite problem och vi vill därför utse matchens hjälte i Mikke Stenerhag som med kort betänketid tackade ja till att hoppa in i målet med Bullis en sista gång innan han blir spelklar för Kvarnsveden.

I första halvlek var Smedjebacken det klart bättre laget. De var starkare och snabbare och hotade oss gång på gång med snabba omställningar både på kanterna och centralt. 1-0 kom redan efter knappt två minuter efter ett inspel från högerkanten där vi inte hängde med. Avslutet från "boxen" lågt vid Mikkes vänstra stolpe. Vi fick strax därefter en straff efter att Mohammed blivit fälld när han var på väg igenom på vänsterkanten. Mohammed tog straffen själv och lurade målvakten och vänster och sköt bollen till höger till 1-1.

Smedjebacken fortsatte dock att pumpa på framåt men Mikke var bra med och gjorde någon riktigt vass räddning på ett friläge och var bra med utanför straffområdet på ett par djupledsbollar. Bullis tog sedan lite ologiskt ledningen med 2-1 genom Mumtaz som lyckades på något konstigt sätt ta ner ett inlägg från Mostafa från högerkanten och sedan vända runt och kruta in bollen i nät. Smedjebacken lyckades helt rättvist sedan kvittera till 2-2 före paus. Kanske lite passivt försvarsspel av oss i eget straffområde där vi lät en motståndare vandra in i straffområdet efter ett inkast nere på vår högerkant och skjuta bollen lågt mellan två försvarare in i bortre hörnet chanslöst förbi en skymd målvakt.

I andra halvlek jobbade vi oss in i matchen på ett bättre sätt och från minut 50 till 70 ägde vi matchen. Vi hade 5 lägen som vi borde ha gjort mål på, av dessa ett skott av Jesper som målvakten precis tippade i ribban och en nick av Mumtaz som också den tog i ribban och ut. Tim hade också ett bra avslut efter inspel från vår högerkant, men Smedjebackens målvakt gjorde en kanonräddning. Det blev till sist Mohammed som tryckte in 3-2 till oss med ett skott från mittemellan straffpunkten och straffområdeslinjen. Vi borde även ha gjort något mer mål med det spel vi presterade och de chanser vi skapade. Istället fick Smedjebacken en straff med kvarten kvar sedan Kim krokat ihop med en motståndare i sin iver att hinna ikapp och vinna boll. Straffen var dåligt slagen och det var mycket nära att Mikke räddade, men tyvärr gick den in precis under honom.

Sett till spelet och att lagen ägde varsin halvlek hade nog oavgjort varit ett rättvist resultat, men tyvärr för oss blev det inte så. Vi missade att ta undan bollen i försvaret, möjligt att vi skulle bara ha skickat undan bollen istället för att göra något konstruktivt, Smedjebacken fick tag i den och passade fram till en enligt oss klart offsidespringande spelare som rullade in 4-3 till hemmalaget. Domaren hade några minuter tidigare felaktigt blåst av en hemmaspelare i friläge för offside så man kan ändå säga att det jämnade ut sig. Tråkigt såklart, med bara 3 minuter kvar. Vi försökte forcera och flyttade upp Kim från mittback till anfall, men lyckades inte skapa något mer farligt läge.

Sammanfattningsvis en godkänd premiär av oss. En darrig första halvlek med ganska många bortslagna passningar vändes till en mycket bra andra halvlek där vi spelade ett rörligt och snabbt anfallsspel och var aggressiva och låg mer rätt i positionerna i defensiven. Synd bara att vi inte gör fler mål i andra halvlek och går ifrån till en större ledning. Smedjebacken fick retroaktiv utdelning på sitt spel i den första halvleken där de kunde ha gjort något mer mål. Vi tar med oss vårt spel från den andra halvleken till helgen då vi premiärspelar på Skvalet för säsongen och möter Leksand.

Ingen spelare förtjänar att nämnas före någon annan i denna match förutom Mikke som vi skrev om här i början.